Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce jako svátek narození Ježíše Krista se slaví od čtvrtého století

Biblický příběh o narození Ježíše Krista a oslava této události se v křesťanském světě slaví od čtvrtého století. Církev časově spojila narození Spasitele se starým mýtem zimního slunovratu, kterým se vyjadřovalo vědomí o věčném vítězství života nad smrtí a světla nad tmou.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce v Asii: Ježíšek a punčochy

Vánoce nemají v Asii zakořeněnou tradici, nejen vlivem globalizace se ale tento svátek dostal například do Číny, Indie, Iráku, Íránu nebo do Japonska.


Post
Gastronomie 19.12.2017

Nebojte se reklamovat jídlo v restauraci

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli ostychu či neznalosti svých práv. Co tedy dělat s „podmíráky“, přesolenými polévkami, hodinovým čekáním či studeným jídlem?


Post
Gastronomie 18.12.2017

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Post
Gastronomie 6.12.2017

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2?kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů.


Post
Gastronomie 30.11.2017

Restaurací roku se stala olomoucká Entrée

V moderním showroomu Mercedes-Benz se ve čtvrtek 30. listopadu uskutečnilo vyhlášení TOP 10 restaurací podle XXII. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala olomoucká restaurace Entrée.


Post
Gastronomie 24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Post
Gastronomie 20.11.2017

České máslo je kvalitnější než to německé

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit.


Post
Gastronomie 13.11.2017

Je bramborový salát s majonézou bezpečný i po pěti dnech?

Bramborový salát s majonézou je štědrovečerní pokrm, který v některých domácnostech vydrží až do Silvestra. Typické chování českých spotřebitelů simuloval dTest pokusem, kdy ponechal bramborové saláty pět dnů napospas jejich osudu, ovšem pod laboratorním dohledem.


Post
Gastronomie 10.10.2017

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden.


Post
Gastronomie 9.10.2017

Nejčastěji šizené potraviny? Tuzemské masné výrobky

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa.


Post
Krása a zdraví 14.9.2017

Oči sice nikdy nespí, odpočinek ale potřebují. Usínání u televize nebo monitoru počítače kvalitní spánek nepřinese

Lidské oko se nepřestává pohybovat ani při spánku. Kvalitní spánek je přesto pro zdraví oka velmi důležitý.


Post
Zajímavosti 23.8.2017

Proslulý ledový hotel neroztaje ani v létě

Díky chladicímu systému napájenému energií z fotovoltaických panelů funguje nyní ledový hotel, který je postaven v malé vesnici Jukkasjärvi, již celoročně.


Post
Krása a zdraví 23.8.2017

Počet spermií mužů v západním světě klesl od roku 1973 o skoro 60 procent

A teď poněkud intimní zpráva o našich nebo vašich spermiích. Vědci provedli dosud největší studii, nebo lépe, pospojovali všechny velké studie na toto téma do jedné.


Post
Krása a zdraví 20.8.2017

5 tipů, jak posílit imunitu před návratem do školy

Za pár dní se děti vrátí do škol a dospělým se naplno rozjedou povinnosti v pracovním kolektivu. Konec prázdnin a příchod podzimního počasí s sebou přinášejí bacily a bývají každoročně velkou zátěží pro imunitu.


Post
Zajímavosti 17.8.2017

Sberbank CZ zaměstnala robota

Sberbank CZ je mezi prvními bankami v Evropě, které využívají softwarového robota. Zautomatizoval a zrychlil proces čerpání rekordního objemu schválených úvěrů. To, co jeho lidským kolegům trvá půl hodiny, robot zvládá do pěti minut a navíc bezchybně.


Post
Zajímavosti 21.7.2017

Jak uhasit letní žízeň všech pivařů? V Plzeňském Prazdroji na to mají vlastní analytický model

Jak vyrobit optimální množství piva pro hlavní sezonu, aby ho vždy a na všech místech byl dostatek a na své přišli jak milovníci ležáků, tak i méněstupňových piv nebo Birellu?


Post
Zajímavosti 19.7.2017

Oko: Je nejmenším, a přesto jedním z nejsložitějších orgánů v lidském těle

Oko není jenom oknem do duše. Zrak je pro člověka zásadní při získávání informací, orientaci v prostoru i komunikaci. Lidské oko svou velikostí nepřesvědčí, svými schopnostmi ale ano.


Post
Gastronomie 10.7.2017

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Post
Krása a zdraví 10.7.2017

Nepodceňujme sílu slunce, může i zabíjet

Léto je tady. Těšíme se na opalování, koupání, plavání, na kolo, na brusle. Celé léto prostě hodláme strávit venku na čerstvém vzduchu, vystaveni slunečním paprskům. Vstřebáváme vitamín D, těšíme se, až naše opálené tělo bude vypadat zdravěji, štíhleji, prostě fit.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.wwwdesign.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA