Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Gastronomie 12.7.2016

Ne všechna éčka v potravinách jsou nežádoucí

Některé přídatné látky jsou neškodné. Mnoho lidí ale vnímá všechna éčka negativně. dTest pro snadnou a rychlou orientaci mezi nimi vytvořil veřejně dostupnou databázi.


Post
Gastronomie 8.7.2016

Doba grilování nastala

Doba grilování je tu. Přípravu pokrmů tímto způsobem Češi v posledních letech milují, takže se peče na zahradách, balkonech či terasách. Leckdy však lidé zapomínají na spoustu drobností, které by mohly příjemné chvíle u grilu zkazit. Připomeňme si několik zásad.


Post
Krása a zdraví 2.7.2016

Prázdniny začínají aneb slunce jako slast i riziko

Konečně jsme se dočkali! Vytoužená doba léta, prázdnin, relaxu, dovolených a slunce je tady. Těšíme se na zasloužený odpočinek, okamžiky, kdy alespoň na pár dní budeme moci po hektickém období vypnout, a pochopitelně i na dokonalé počasí, které navíc dodá dobrou náladu a energii.


Post
Krása a zdraví 1.7.2016

Rybí tuk pomáhá předcházet cukrovce i zmírňovat její následky. Nejlepší jsou ryby mořské

Přes 800 tisíc lidí v České republice trpí cukrovkou. Jejich počet se už několik let dramaticky zvyšuje a stejný trend očekávají lékaři i nadále. Prevence cukrovky se přitom zdá být jednoduchá. Základem je vyvážená strava a dostatek zdravých tuků.


Post
Krása a zdraví 1.7.2016

Opalovací mléka chrání, ale mohou vyvolat alergickou reakci

Spotřebitelská organizace dTest nechala zkontrolovat devět voděodolných opalovacích přípravků, zda dostatečně chrání před slunečním zářením. Laboratorní testy potvrdily, že uváděný stupeň ochrany odpovídá skutečnosti, ale spotřebitelé by si měli dávat pozor na možnou přítomnost potenciálních alergenů a dalších rizikových látek.


Post
Krása a zdraví 24.6.2016

Stačí proti UV jen sluneční brýle?

Víte, že pokud jste v létě na horách nebo u moře, má i tam sluníčko větší sílu a je potřeba chránit své oči před škodlivým UV zářením? Díky čistějšímu a lehčímu vzduchu v horských oblastech dosahuje UV záření vyšší intenzitu než v nižších nadmořských výškách. Hladiny UV se zvyšují o 4 % každých 300 metrů nárůstu nadmořské výšky. Jak očím poskytnout největší ochranu?


Post
Gastronomie 19.6.2016

Kuřecí roláda s nádivkou

Tento týden jsme pro vás připravili kulinářskou pochoutku v podobě kuřecí rolády. Tato roláda působí lehce orientálně, avšak v kombinaci s kysanou smetanou a jogurtem je zdrojem důležitých acidofilních baktérií pro vaši unavenou mikroflóru.


Post
Zajímavosti 19.6.2016

Triko, které zachrání život

Zdravotnická záchranná služba ČR společně s Horskou službou ČR se zapojila do projektu RescueMe. Ten má za úkol usnadnit záchranným složkám identifikaci postiženého, urychlit určení anamnézy a tím zefektivnit celý záchranný proces. Základem systému jsou unikátní trika se speciálním potiskem.


Post
Krása a zdraví 18.6.2016

Posilte organismus vitamínem C. Ale jak?

Možná je to zvláštní, ale na podpoře imunity je potřeba pracovat celý rok, nejen v zimě. To, že vás v létě trápí viróza a nachlazení může být i důsledkem špatně léčené virózy v minulém období.


Post
Zajímavosti 14.6.2016

Piloti společnosti easyJet budou během letu informovat cestující o výsledcích Eura 2016

Společnost easyJet bude průběžně informovat cestující o aktuálních skóre hlavních zápasů Eura 2016, a to přímo za letu. easyJet zajistí, že cestující a posádka nezůstanou mimo dění. Za letu bude posádka přijímat nejčerstvější výsledky přímo z řídícího střediska na letišti Luton.


Post
Zajímavosti 13.6.2016

Brno získává první pětihvězdičkový hotel Barceló Brno Palace

Barceló Brno Palace jako první a jediný hotel v Brně získává v těchto dnech od Asociace hotelů a restaurací certifikát pěti hvězdiček. Hotel se 119 luxusními pokoji v historickém centru Brna splnil všechna přísná kritéria.


Post
Gastronomie 7.6.2016

Vepřové konzervy se změnily, jen dvě se přiblížily původnímu složení

Pro mnoho Čechů znamenají letní měsíce dětské tábory, rodinné výlety do přírody nebo posezení okolo ohně pod širým nebem. Ti starší si možná okamžitě vybaví i vepřové konzervy, neoddělitelný základ tábornické gastronomie, bez kterého by před třiceti lety správný tramp do přírody nešel.


Post
Gastronomie 6.6.2016

Brněnský hrad ovládli mistři gastronomie, konal se jubilejní pátý ročník Špilberk Food Festivalu

Uplynulý červnový víkend na brněnském hradu Špilberk již popáté ovládli čeští mistři gastronomie. Od pátku 3. do neděle 5. června tu svá jídla představilo celkem 19 různých subjektů.


Post
Gastronomie 6.6.2016

Jihomoravská hovězí pečeně - recept na tento týden

V minulých dílech jsme se převážně toulali po světě, nyní jsme pro vás připravili recept z rodné hroudy, výbornou jihomoravskou specialitu.


Post
Gastronomie 3.6.2016

Držitelem titulu Vinařství roku se stala společnost Zámecké vinařství Bzenec

Vítězem sedmého ročníku soutěže o titul Vinařství roku 2015, pořádané Svazem vinařů ČR, se stala společnost Zámecké vinařství Bzenec. Ocenění převzal během slavnostního galavečera 2. června v brněnském Městském divadle z rukou hejtmana Michala Haška ředitel Bořek Svoboda a majitel společnosti Jiří Kaprálek.


Post
Gastronomie 1.6.2016

Menu pro nejmenší

Správná skladba jídelníčku miminka je klíčová pro jeho zdravý růst a vývoj. Zatímco krátce po narození je dostačující kojení, ve věku od čtyř, pěti měsíců je vhodné začít s přikrmováním.


Post
Zajímavosti 28.5.2016

Češi mají vyšší zájem o dovolenou v tuzemsku

Poptávka českých turistů po letní dovolené v tuzemsku roste. Česká republika letos představuje sedmou nejoblíbenější destinaci, kde Češi, kteří cestují s cestovní kanceláří, chtějí trávit prázdniny.


Post
Gastronomie 26.5.2016

Slípka z Velkých Bílovic vyroste a označí vína světové úrovně

Velkobílovičtí vinaři uvádí na trh novou certifikaci s označením Velká bílá a Velká červená Slípka. Na jejím základě vzniknou dvě mimořádná cuvée, která budou vinaři připravovat podle přísných pravidel.


Post
Zajímavosti 26.5.2016

Nejdéle žijící češi s HIV bojují s nemocí již 30 let

Někteří pacienti, kteří se HIV nakazili mezi prvními v České republice, a u nichž byla nemoc odhalena v první polovině devadesátých let minulého století, díky snaze lékařů i stále účinnějším lékům úspěšně s nemocí bojují již déle než 30 let.


Post
Gastronomie 24.5.2016

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Ti z Vás, kteří zatím neobjevili kouzlo pohanky, se možná i díky tomuto receptu rozhodnou zajistit pro ni stálé místo ve svém jídelníčku. Nejenže je pohanka bezlepková, ale také působí blahodárně na naše zdraví. Díky vysokému obsahu rutinu a vitamínu E má blahodárné účinky na naše cévy.


<< < 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >>

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě