MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
12.7.2020

Brambory restované s citronem a rozmarýnou

Dnes jsme pro vás připravili brambory pro slavnostnější příležitost.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
kousek másla
200g nových brambor
rozmarýn
směs koření Staročeská ryba
směs koření Česnekový pepř
2 stroužky česneku
1 citrón
mořská sůl

Postup přípravy

Zahřejte olej a máslo v hluboké pánvi. Přidejte podélně rozpůlené brambory a restujte 5-6 minut.

Do pánve přidejte rozmarýn, směs koření Staročeská ryba a oloupaný a rozdrcený česnek a pokračujte v restování na středně vysoké teplotě po dobu 5 minut, nebo dokud nejsou brambory hotové - obsah pánve občas promíchejte.

Pokapejte citronovou šťávou z celého citrónu, osolte mořskou solí a mletým česnekovým pepřem.

Pokud připravujete restované brambory předem, zahřejte je v troubě na malou teplotu a těsně před podáváním pokapejte citronem.

Přejeme dobrou chuť.

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

V Žabovřeskách vyroste nové sběrné středisko odpadu

Moderní sběrné středisko odpadu bude již v příštím roce stát v brněnských Žabovřeskách na ulici Sochorova.

Post

Filmové klapky jsou k vidění v brněnské Galerii Vaňkovka

Od úterý 4. srpna si návštěvníci obchodního centra Galerie Vaňkovka mohou po více než roce opět prohlédnout výtvarná díla ztvárněná předními českými v

Post

V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku. Jako odkaz dalším generacím

Znojmo letos slaví 300 let od doby, kdy byl vystavěn městský pivovar v místě prvního hradního nádvoří, kde se nachází rotunda sv. Kateřiny. Sobotní os

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě