MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
4.6.2020

Bramborový salát s ďábelskými vejci

Jednoduchý pikantní bramborový salát ideální pro piknik nebo k podávání s grilovanými masy.

Ingredience

800g nových brambor
6 velkých vajec
3 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička bílého balzamikového octu
směs koření Dračí dech
směs koření Salátové bylinky
uzená paprika
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

Očištěné nové brambory uvařte ve vroucí slané vodě po dobu 15–20 minut nebo do měkka. Sceďte a nechte zchladnout.

Mezitím uvařte vejce (9 minut), vylijte vodu a vložte do misky se studenou vodou.

Ve velké míse smíchejte majonézu, hořčici a ocet. Podle chuti přidejte směs koření Dračí dech, sůl a pepř.

Vychladlé brambory nakrájejte na středné velké kousky, přidejte je do mísy a jemně promíchejte, aby se obalily v majonéze.

Opatrně oloupejte vejce a nahrubo je nasekejte. Spolu s většinou pažitky, kterou jste nasekali, je jemně zamíchejte do brambor.

Vyzkoušejte, jak je bramborový salát osolený a opepřený a podávejte posypaný směsí koření Salátové bylinky a velkoryse poprášeny uzenou paprikou.

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

V Žabovřeskách vyroste nové sběrné středisko odpadu

Moderní sběrné středisko odpadu bude již v příštím roce stát v brněnských Žabovřeskách na ulici Sochorova.

Post

Filmové klapky jsou k vidění v brněnské Galerii Vaňkovka

Od úterý 4. srpna si návštěvníci obchodního centra Galerie Vaňkovka mohou po více než roce opět prohlédnout výtvarná díla ztvárněná předními českými v

Post

V rámci oslav 300 let pivovaru uložili časovou schránku. Jako odkaz dalším generacím

Znojmo letos slaví 300 let od doby, kdy byl vystavěn městský pivovar v místě prvního hradního nádvoří, kde se nachází rotunda sv. Kateřiny. Sobotní os

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě