MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Výstava fotografií zachycuje nádhernou krajinu jižní Moravy

Fotografická výstava v Městském muzeu a galerii v Břeclavi představuje krásy regionu jižní Moravy ve své typické podobě. Tak, jak je zachytil Ladislav

Post

Rybáři zvou na tradiční výlov rybníka Olšovec

O víkendu 20. a 21. října se uskuteční tradiční výlov rybníka Olšovec. Při této příležitosti budou přímo na místě k dostání čerstvé ryby. Amur, tolsto

Post

V Exotáriu se zabydlují jedineční obojživelníci

Kolekce jihoamerických druhů brněnské zoo je opět výrazně bohatší. V Exotáriu mohou návštěvníci vidět červorovce splývavé a pipy malé.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA